Tegare. Umeåbo. Västerbottning. Frilansskribent. Kåsör. Gillar surströmming.

Praktiska studentlösningar

På Mariehem i Umeå finns de, studenterna. Ja, en del av stans studenter i alla fall.
Älskar det här fönstret! En studentlya på Mariehemsvägen jag brukade passera med hunden. Det fick bli en bild.
Julljusstaken är redan framme när det drar mot advent och ska vi tro att de tuffa tygskorna luktade så illa efter ett krogbesök samma sommar att de fick komma ut på vädring på fönsterblecket. Skorna stod där i flera veckor. Kanske togs de in när det började bli vår igen?
Annat på temat avslappnade studenter: Västerbottens-Kurirens Tom Juslin gjorde ett reportage om en studentkorridor på Ålidhem för en del år sedan. Minns fortfarande de studenternas innovation när det varken fanns tid eller ork att laga mat. Det blev fiskpinnar i brödrosten!