Tegare. Umeåbo. Västerbottning. Frilansskribent. Kåsör. Gillar surströmming.

Adrian kallare än Miss Li

Burr! Adrian Bengtsson i helgens vintersim i Skellefteå. Foto: USS

Förundrat ser man på när folk badar och simmar tidiga vårar.
Vinterbadarna ska vi inte tala om.
Adrian Bengtson är en sån oförskräckt simmare i Umeå Simsällskap (USS) som simmar året runt. Bengtson är webbutvecklare till yrket och lite av Umeås Tarzan enligt vännen Reporter Björk.
För några veckor sedan tränade Adrian i Umeälven inför den gångna helgen i Skellefteå där han medverkade i Skandinaviska Mästerskapen i vintersim.
Ja, det är honom ni ser mitt i bild. Temperaturen på vattnet i Skellefteälven låg omkring nollan och det tävlades i fler olika klasser. Distanserna 25, 50, 100 meter. Plus lagstafetten på 4 x 25 meter.
Adrian berättar:
I lagkappen vann vårt lag från USS i vår åldersklass (0-150 år, total ålder i laget) och var snabbast av alla lag. Individuellt tog jag guld på 100 frisim och silver på 25 fjäril i min åldersklass. Men det ska det sägas att det är många åldersklasser och inte alltid så många deltagare i varje, så att komma på prispallen är inte alltid jättesvårt, säger han.
Arrangörerna för vintersimmet höll deltagarna med en badtunna och bjöd på varm saft.
– Vi kunde hålla till inomhus i Stadshuset mellan loppen med dusch, bastu och ett gym för alla som behövde, säger Bengtson.

2017 badade artisten Miss Li i Skellefteälven. Men då i månaden juli. Miss Li uppträdde på en flotte och ställde sig mitt i en låt på ett piano och diggade och dråsade i vattnet.

Klicka för fler SMÅstora nyheter i Reporter Björk