Tegare. Umeåbo. Västerbottning. Frilansskribent. Kåsör. Gillar surströmming.

”Krossa Löven”


Wannadies är en av världens bästa grupper. Så är det bara. Bandet från Skellefteå låg i träda väldigt länge. Men så. Första spelningen på 19 år var den i kulturhuset Väven i Umeå fredagen 8 april förra året. Eder Reporter Björk var där!
Lite småfnissigt var det att Umeå fick vara värd för comebacken av ett band så starkt förknippat med Skellefteå. Sara kulturhus i Skellefteå var nämligen uppbokat. Så först dagen efter blev spelning nummer två till där innan den stora världsturnén tog fart.

Frontmannen Pär Wiksten – sång och gitarr – är ju AIK-fan väldigt hardcore och har inlett konserter förr om åren i Björkarnas stad med gliringar om att Löven ska krossas. Även gitarristen Stefan Schönfeldt är väldigt, väldigt inne på AIK-laget från Skellefteå.
Men inget om det i comebacken 19 år efter den senaste turnén.

Hiten ”My Hometown” spelas alltid när Skellefteå AIK gör mål.
Gå in på youtube och sök på “Wannadies live in their own hometown”
En liveupptagning som kom på skiva för några år sedan där publiken skanderar ”krossa Löven, krossa Löven” redan från start. Det är väl klart att man ska ropa sånt på musikspelningar! (Samma när Skellefteå AIK tog guld 2013. Några minuter efter finalmatchen mot Luleå. Lagets första SM på 35 år. Klacken blev så till sig att det fick bli lite ”hata Löven” efter slutsignalen).

Klicka för fler SMÅstora nyheter i Reporter Björk