Tegare. Umeåbo. Västerbottning. Frilansskribent. Kåsör. Gillar surströmming.

Om mig/Kontakt

Jag är född på Umeå BB 1965. I tidiga barnaår på uppväxtens Teg ville jag bli skådespelare, eller i åtminstone en kul en som kunde berätta roliga historier.
Det blev skrivande för mig.
Efter anställningar på Ica och vaktbolaget Securitas har jag sedan 25 års ålder skrivit ihop till mat och potatis på heltid. Jag har även fungerat som konferencier, intervjuare och föredragshållare.
Är sedan 2008 frilans med egen firma i Umeå. Toypudeln Jullan är min enda arbetskamrat på kontoret hemma i radhuset. Det finns även ett halvt kontorsrum nere på stan där jag kan sitta.

Tidigare allmänreporter, kriminalreporter och lokalredaktör under fem år, som anställd på Västerbottens-Kuriren. Frilansmedarbetare på VK sedan mitten av 1980-talet och fortsatt på samma tidning.
Numera med egen populärhistorisk spalt ”Historieskolan” fylld med länshistoria. Jag skriver även kåserier i VK om vardagens förtretligheter där jag lämnar rapporter om mitt inre liv…som inte sällan handlar om längtan efter nybakade bullar och mjölk.
Skrivande travreporter några dagar i månaden på Kanal 75.

Under åren har jag i olika omgångar jobbat på reklam- och skrivarfirmor i Umeå. Reporter/webbmaster på nätsajten travnet.se (2002-2008) och på marknadsavdelningen hos travbanan Umåker (1996-2000)
Medarbetare i böckerna Från Nacka till Brolin, boken om byggnadsfirman Olaus Forsbergs 80 år i Umeå (”Så bygger man en stad”) och egna boken Historieskolan innehållande 34 av de cirka 400 artiklarna som skrivits för spalten i VK sedan 2013. Allt i samarbete med kollegan och förläggaren Gerhard Karlsson.
Håller föredrag ibland om lokalhistoria och kul kuriosa.
Sedan flera år boende på Mariehem i Umeå med fru, dotter och hund.
Mikael Wikner
mikaelwikner@hotmail.com